Veel gestelde vragen

Over Papayagogo

Wat is Papayagogo?

Papayagogo is een initiatief van ING en focust zich op het ‘ver-diensten’ van de B2B-markt. Ons doel is fabrikanten te helpen over te gaan van een traditionele productverkoop naar een model waarin producten veel meer als diensten worden aangeboden. Dit duurzame ‘dienstenmodel’ levert kwalitatief betere producten, waarmee niet alleen de eindgebruiker maar ook de wereld geholpen wordt.

Wat houdt dat 'dienstenmodel' precies in bij Papayagogo?

Papayagogo koopt of financiert medische apparaten en biedt die vervolgens aan aan eerstelijnszorgverleners – huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten – via een ‘betaal per gebruik’-model. Onze website verbindt alle beschikbare medische apparaten met elkaar via de ‘internet of things’. Vervolgens meten we op ons platform het gebruik van de apparaten (bijvoorbeeld het aantal echo’s dat is uitgevoerd) en maken we prijsafspraken. De zorgverleners worden gefactureerd op basis van hun verbruiksdata.

Het bedrag wordt automatisch gefactureerd, aangepast aan de wensen van de gebruikers (maandelijks, tweemaandelijks, wekelijks et cetera). Op deze manier is er geen gedoe met kleine betalingen en worden de kosten in hetzelfde ritme geïncasseerd als de vergoedingen worden uitbetaald aan de zorgverleners.

Wat betekent 'betaal per gebruik'? En wat is het verschil met leasen?

In de ‘betaal per gebruik’-constructie betaalt u alleen (de bij u bekende tarieven) voor de keren dat u het apparaat daadwerkelijk gebruikt, terwijl u in een leaseconstructie een vast bedrag voor een vaste periode afrekent, of u het apparaat nou wel of niet gebruikt. In het pay per use-model geldt ook: hoe vaker een apparaat gebruikt wordt, hoe lager de tarieven.

Een ander verschil met leasen is dat in ons model er bijbehorende diensten worden geleverd (bijvoorbeeld apparaatonderhoud of data-analyse door specialisten). Deze diensten verhogen de waarde van de apparatuur en vergemakkelijken het gebruik ervan.

Betaal per gebruik / Apparaten & diensten

Welke apparaten biedt Papayagogo aan op 'betaal per gebruik'-basis?

We hebben apparaten en bijbehorende diensten in elektrocardiografie, holtermonitoring, echografie en INR/PT. Meer weten over deze apparaten en diensten?

Kan ik meerdere (soorten) apparaten bestellen?

Dat kan! Hier vindt u meer informatie over onze apparaten en diensten.

Het medische toestel dat ik nodig heb kan ik niet terugvinden op de website. Is het toch mogelijk die aan te vragen?

We kunnen de mogelijkheden zeker voor u onderzoeken. Neemt u contact met ons op.

Welke diensten vallen binnen de 'betaal per gebruik'-tarieven?

ECG Holtermonitoring Echografie INR/PT
Slim ‘connected’ apparaat
Direct aan huis geleverd
Training gebruik apparaat
Software nvt
Second Opinion Optioneel Optioneel Optioneel Optioneel
Benodigdheden
Service & Onderhoud
Vervanging binnen 1 dag*

*Momenteel alleen voor gebruikers in Amsterdam

Geldt er een minimumgebruik of een vaste prijs?

Als u onder een minimumaantal ‘gebruiken’ van het medische apparaat blijft, betaalt u een basisservicevergoeding. Voor alles wat u boven dit minimumaantal gebruikt, betaalt u de gewone tarieven. Als u meer informatie over tarieven wilt, kunt u een offerte aanvragen.

Wat is de looptijd van het contract?

Dat varieert per toestel en kan aangepast worden op de behoeften van de gebruiker. Voor een op maat gemaakt voorstel over looptijden en tarieven, neemt u alstublieft contact met ons op.

Kan ik het medische apparaat delen met een collega?

Dat kan zeker. Graag zelfs. Wij moedigen optimaal gebruik van onze apparaten aan door onze tarieven daarop te laten reageren: hoe meer gebruik, hoe lager de prijs.

Starten met gebruik van apparaat en diensten

Wanneer wordt het apparaat geleverd en geïnstalleerd?

Apparatuur die we al in huis hebben, kan binnen een dag geleverd worden op de afgesproken plaats en tijd.

Word ik getraind in het gebruik van het toestel?

We verzorgen samen met onze servicepartners en producenten trainingen over het gebruik van de medische apparaten.

Wanneer gaat mijn abonnement in?

Uw abonnement gaat in op de dag dat we uw apparaat leveren en installeren.

Hoe werkt het abonnement?

Wanneer u het apparaat gaat gebruiken, stuurt dat apparaat gebruiksdata naar ons systeem. Wij factureren u naar aanleiding van de verzamelde data standaard aan het einde van die maand.

Wat zijn de gebruiksdata precies?

Gebruiksdata worden gegenereerd op het moment dat een toestel wordt gebruikt. Deze informatie kan de gebruiksduur zijn, maar ook de energieconsumptie in kwh. Deze data is gelinkt aan de ID van het apparaat. De informatie is niet gelinkt aan de persoonlijke gebruiker van het apparaat en kan dus ook niet op individueel niveau herleid worden.

Wie analyseert de medische data?

Papayagogo werkt samen met gecertificeerde klinieken en data-analyselabs. Lees meer over onze partners.

Wat doe ik als mijn toestel slecht functioneert of het begeeft?

Neemt u alstublieft contact met ons op. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Ons serviceteam doet z’n best om het apparaat binnen een dag te vervangen.

Hoe zet ik mijn abonnement stop?

Neemt u alstublieft contact met ons op, dan zetten we de procedure in gang.

Wat gebeurt er als het apparaat opgebruikt is?

Papayagogo neemt het toestel weer terug. Als het toestel niet refurbished kan worden, zullen we het samen met de producent recyclen zodat de grondmaterialen weer gebruikt kunnen worden voor een ander product.

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Dan bent u aan het juiste adres!

Contact us